V košarici ni izdelkov.

Menu

V košarici ni izdelkov.

Naša zgodba

Dolgoletne izkušnje na področju izdelave gumitehničnih izdelkov v podjetju GITES d.o.o. so nam omogočile, da smo ustvarili vrhunski izdelek, ki je zadoščal našim kriterijem.

Zakaj balinčki?

Že v starih časih so si istrski pastirji krajšali čas z metanjem kamenja v bližino manjšega kamna oz. balina. Kasneje so ljudje kamne obklesali, da so bili bolj ploščati, v nekaterih krajih pa so igrali kar s polovicami opeke. Sčasoma se je škuljanje, kot so to igro poimenovali, razvilo v sodobnejšo obliko z modernimi materiali. V tej obliki so balinčki prišli tudi v našo družino in dopusta ali piknika brez njih si nismo znali predstavljati. Ker so bili narejeni iz plastike, so se balinčki vedno nerodno odbijali.

V domači delavnici se je nato porodila ideja, da izdelamo svoje, izboljšane balinčke, kar nam je tudi uspelo. Iz plastične igrače je tako nastal pravi tekmovalni športni rekvizit, ki ga uporablja tudi Prstometna organizacija Slovenije.

Nam je ta igra prinesla veliko dragocenih trenutkov. Upamo, da jih bo tudi vam.

– FLINGER team

O podjetju

Osnovna dejavnost podjetja GiTeS d.o.o. je proizvodnja gumitehničnih izdelkov za različne namene. Naši proizvodi se pojavljajo v različnih vejah industrije in široke potrošnje. Prisotni smo v industriji izdelave ekoloških naprav, pohištveni industriji, industriji strojnih inštalacij, industriji električnih naprav in drugo. Izdelki so lahko izdelani iz gume, silikona ali pa v kombinaciji gume s kovino.